Bon Courage


Robertson Valley

Beläget i hjärtat av den vackra Robertson dalen – en dal av viner och rosor – ligger Bon Courage Estate, området är känt för att producera några av Sydafrikas finaste viner.
Tre generationer av familjen Bruwer har sedan 1921 med stort engagemang drivit vingården . Tre floder rinner genom gården och har under årens lopp, deponerat en mängd olika jordtyper på gården. Tack vare denna jordmån och mikro klimatet i dalen, kan ett stort antal druvsorter trivs i samma område. André Bruwer den nuvarande ägaren och vinodlaren – har förstått att möjligheterna för ett gott vin främst skapas i marken och har därför lagt stora resurser på att matcha rätt sort till rätt jord.

Även om ”tradition” spelar en stor roll på Bon Courage Estate, kombinerar André och hans son Jacques det bästa av de traditionella metoderna med dem i modern tid. Denna kombination ger dem större frihet och flexibilitet när de skapar sina Bon Courage viner.

Bon Courage, har haft ett mycket framgångsrikt år 2012

Man har vunnit flera utmärkelser vid en rad vintävlingar; fyra Veritas guldmedaljer, en dubbel guld på Michelangelo, 6 District Champions vid SA Terroir Awards, en
Topp 100 SA Wines Award samt 10 Best Awards .

Dessutom valdes Bon Courage Estate till bästa vinproducenten 2012.
Enligt Winemakers ‘Choice samordnaren Robyn Patterson, har utmärkelsen hög trovärdighet eftersom en panel av de allra bästa sydafrikanska vinproducenter är ansvariga för bedömningen.

INKARÁ (Shiraz, Cabernet Sauvignon och Pinot Noir)

Alla tre är premiumviner från noga utvalda, handplockade druvor som hanterats med största omsorg. Inkara namnet är en hyllning till den fjärde generationen Bruwers, Inge, Karli och André.

CAP CLASSIQUE JACQUES Bruere

Bon Courage producerar några av Sydafrikas bästa Cap Classiques och  vinet är handgjort från början till slut. Bon Courage  producerar en en traditionell Chardonnay / Pinot Noir blandning och en 100% Chardonnay. Båda Cap Classiques görs med den traditionella ”Champagne” metoden och säljs  efter tre års lagring.

Webbplats: www.boncourage.co.za